PULSE NOVA ПУЛС-ИНДУКЦИОНЕН ДЕТЕКТОР ЗА ЗЛАТО + БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

 • Марка: OKM
 • Кат. номер: OKM PI

Пулс-индукционните детектори като OKM Pulse Nova са идеални за започване на приключението за лов на съкровища благодарение на лесното си боравене. Използват се също за търсене на злато и се използват от службите за обезвреждане на експлозивни боеприпаси. Импулсният индукционен детектор Pulse Nova предлага различни намотки за търсене, осигурявайки добро откриване и дълбочина при търсене на естествено злато, монети, бижута и милитари.

Специални характеристики на металдетектор Pulse Nova:
Дълбочина на откриване до 3 м (9,8 фута) Дълбочина Ефективност с един поглед
Бързо сканиране на големи площи
Лесно локализиране на обекти (Pinpointing)
Също така е подходящ за използване в райони с гъста растителност
Подходящ и за използване върху силно минерализирана земя (включително солена вода)
Игнорира повечето нежелани малки предмети като алуминиево фолио
Сменяеми намотки за търсене
Водоустойчиви намотки за търсене на злато в плитки води

Сменяеми сонди

Регулиране на височината

Индуктивна търсеща бобина

LED осветление

Звук на живо

Презареждаща се батерия с голям капацитет

високоговорител

Безжична технология

 

Още древните гърци са знаели, че в нашия свят има много неща, които да открият. В допълнение към елементите на нашата земя, блещукането на звездите в нощното небе ги очарова толкова много, че преди стотици години са разработени устройства, които да проумеят мистериите на Вселената. Като производител на металдетектори, ние оставаме заземени и посвещаваме нашата нова "звезда" Pulse Nova на откриването на лъскави обекти под земята:

Металотърсачът Pulse Nova PI от OKM осигурява изключително ефективно сканиране на земята, откриване на изгубени бижута като пръстени, талисмани и обеци, естествено злато като златни късове и милитария като стари оръжия и боеприпаси на дълбочина до 3 m ( 9,8 фута).

Откриване на метал до 3 м (9,8 фута) дълбочина

PI металдетектор

Pulse Nova може да достигне огромни дълбочини благодарение на използвания метод на импулсна индукция. Импулсната индукция (PI) предлага ключови предимства пред други техники за измерване, за да позволи тези дълбочини на откриване:

 • Търсачката на металдетектора PI може да бъде увеличена по желание. Колкото по-голяма е бобината на металотърсача, толкова по-голяма е дълбочината на търсене.
 • Принципът на работа на детектора позволява особено висока мощност на предаване, така че обектите могат да бъдат открити на по-голяма дълбочина.

Най-дълбокото възможно откриване на метални предмети в земята винаги зависи от фактори като размера и положението на обектите и естеството на земята. Тези фактори важат като цяло, т.е. за всички металотърсачи:

 • Колкото по-голям е обектът, толкова по-дълбоко може да го открие металотърсачът.
 • Колкото по-дълго обектът е бил под земята, толкова по-добре може да бъде открит. (Хало ефект)
 • Колкото по-голяма е бобината на металотърсача, толкова по-дълбоки обекти могат да бъдат открити.
 • Проводимостта, формата и позицията на обекта са решаващи за точността на откриването.
 • Съставът на почвата и почвените слоеве влияят върху дълбочината на измерване.

В сравнение с пасивно измерващите наземни скенери OKM, импулсният индукционен металдетектор Pulse Nova има още едно предимство: той постига недвусмислени измерени стойности дори в силно минерализирани почви и по този начин може директно да открие естествено злато и бижута от благородни метали.

 

Тестовете на бобини при оптимални условия (тестова среда: въздух, чувствителност: максимум) постигнаха следните характеристики на дълбочина с PI металдетектор OKM Pulse Nova:

  Търсене на бобини Delta18 и Omega18 Търсене на бобини Delta38 и Omega38 Рамкова бобина Xi104
Самородно злато ⌀ 5 мм 18 см 17 см -
Златна монета ⌀ 20 мм 23 см 25 см -
Златен пръстен ⌀ 22 мм 17 см 34 см -
Сребърна монета ⌀ 24 мм 22 см 35 см -
Сребърна монета ⌀ 40 мм 31 см 45 см -
монета от 1 евро 28 см 43 см -
Кутия за напитки 0,5л 65 см 110 см 155 см
Бутон за газ 20л 115 см 180 см 255 см
Стоманена цев DIN EN 210 115 см 180 см 310 см

Как работи металотърсачът PI

Просто включете металотърсача, започнете да ходите и се завъртете! Но точно там започва истинската работа в импулсния индукционен детектор. След като включи желаната намотка, Pulse Nova автоматично я идентифицира и стартира подходящите процеси за вашето успешно търсене на съкровища и злато.

Как PI открива метални предмети

Импулсният индукционен детектор Pulse Nova следва принципа на осцилатор с времеви контрол, който използва променлив ток за генериране на магнитно поле в намотка. Това се изпраща в земята и генерира вихров ток и по този начин реакция в заровения метален обект. Получената електрическа проводимост в металния обект се открива от Pulse Nova като "смущение" - т.е. аномалия - и се отчита чрез акустични сигнали.

По този начин бижута, изработени от благородни метали като злато и сребро, но също и феромагнитни предмети, както и естествени златни минерали и златни късове могат да бъдат открити директно.

PI металдетектор със слушалки

Насочено търсене с Pulse Nova

Благодарение на начина, по който работи и различните намотки, търсачите на съкровища могат да се фокусират добре върху своите целеви обекти: С голямата намотка за търсене, както и с Frame Coil Xi104 , малки предмети като капачки за бутилки, дръжки за изтегляне и малки парчета алуминиево фолио могат да бъде игнориран. Но внимавайте: дори единични монети не могат да се показват, когато използвате големите намотки за търсене! В зависимост от приложението и целевия обект, не забравяйте да изберете подходящата намотка:

 • Голяма намотка за търсене, голямо магнитно поле: могат да се намерят предимно по-големи метални предмети.
 • Малка намотка за търсене, малко магнитно поле: Могат да бъдат открити и по-малки обекти.

Металотърсач с интуитивна работа

Контролен блок Pulse Nova

Ясно структуриран контролен панел

Pulse Nova е в състояние да локализира заровени метални предмети в различни почви, без да се налага първо да разкопава района. Благодарение на лекотата на използване на металдетектора PI и неговите сменяеми намотки за търсене, резултатите могат да бъдат получени бързо и лесно.

Блокът за управление има две въртящи се копчета за регулиране на чувствителността и силата на звука. За особено интуитивна и независима от езика операция дисплеят беше напълно пропуснат. Акустичната обратна връзка информира потребителя директно чрез високоговорител или Bluetooth слушалки за открити метални предмети.

PI металдетектор за лов на съкровища

Телескопичен прът за удобна употреба

Детекторът Pulse Nova PI се доставя с телескопичен прът. Той има регулируем подлакътник, така че металотърсачът да лежи удобно и балансиран в ръката ви. Дължината на връзката може да се регулира.

Само с няколко прости стъпки към телескопичния прът в горната част могат да бъдат прикрепени контролен блок и фенерче. В долния край е прикрепена желаната намотка за търсене. Само бобината на рамката не се използва с пръчката.

Откриване с PI металдетектор

След като металотърсачът е намерил обект, е време за точно определяне: Първо, с бавни движения над обекта се определя точната позиция. Постепенно стеснете точката на аномалията, като продължите бавно да завъртате металдетектора от различни посоки над откритата аномалия. Интензивен аудио сигнал показва точната позиция и размер на обекта.

 
Точно определяне с PI металдетектор - Стъпка 1
Точно определяне с PI металдетектор - Стъпка 2

Металотърсач с различни намотки за търсене

Металотърсачът Pulse Nova PI се доставя стандартно с мононамотка с двойна намотка. Благодарение на своя дизайн, тази бобина позволява особено добра дълбочина при откриване на метални предмети като злато и сребро от благородни метали, но също и черни метали под земята. В зависимост от областта на приложение и личните предпочитания, можете да избирате от два дизайна на търсачките за OKM Pulse Nova:

Търсене на бобини Delta38 и Delta18
Search Coil Delta: Милитарските златотърсачи на полето и в плитки води използват главно отворени намотки за търсене като Delta. Отворената намотка е с няколко грама по-лека и по-лесна за боравене, особено под вода.
Търсене на бобини Omega38 и Omega18
Search Coil Omega: Опитните търсачи на естествено злато използват намотки с твърди плочи с предишните си детектори за злато. Търсачката Omega е особено подходяща, когато се използва в каменисти места, тъй като не се залепва за камъни или четки.

Изберете дизайна, който отговаря на вашата област на използване! По отношение на функционалност и обхват няма разлики между търсачките OKM Omega и OKM Delta.

Допълнителни намотки за търсене за разширени възможности за приложение

Металотърсачът Pulse Nova PI е оборудван с голяма намотка за търсене - Omega38 или Delta38 - и малката намотка за търсене - Omega18 или Delta18 - като стандарт. По-голямата намотка за търсене е идеално подходяща за търсене на злато, лов на съкровища, военно търсене и обезвреждане на експлозивни боеприпаси. Тъй като търсещата бобина е водоустойчива, тя може да се използва в плитки води като потоци, реки, езера, както и в солена вода.

Намотка за търсене на металдетектор PI в плитка вода

Малката намотка за търсене може да бъде прикрепена към телескопичния прът само с няколко стъпки, точно както голямата. Поради по-малката си обиколка, той генерира по-малко магнитно поле и по този начин постига по-малка дълбочина на търсене. Предимството му: Може също да открива по-малки предмети като златни самородни късове и шипове за уши, които голямата намотка може да е „пропуснала“.

OKM Pulse Nova малка търсеща бобина
Pulse Nova Frame Coil Xi104 използван от 2-ма иманяри

Освен това ловците на съкровища могат да добавят Frame Coil Xi104 . За разлика от търсещите бобини Delta и Omega, бобината на рамката се използва без телескопичния прът. С над 1 m² покритие на площта може да се сканира съответно голямо магнитно поле. По този начин се откриват по-големи обекти и могат да се постигнат максимални дълбочини на търсене.

 

2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ!

4 680,00 лв.
Базова цена:4 680,00 лв.
Подробно описание
Подробно описание

Цената включва главното устройство + 18см и 38см сонди OMEGA DD. Рамката се закупува отделно и е на цена 1000лв.

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане
Купи на изплащане